Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

Dinsdag 5 juli 2022 Zuidwolde: werken in de Vlindertuin op het volkstuincomplex aan de Westerveldseweg in Zuidwolde
De maandelijkse opknapbeurt van de Vlindertuin begint op elke eerste dinsdag van de maand om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. We gaan aan het werk om de Vlindertuin overzichtelijk en goed te houden voor de natuur en mooi voor de bezoekers. Wie mee wil helpen is van harte welkom. Handschoenen, stevig schoeisel, handschoenen, een hakje of schep zijn handig om mee te nemen. Nadere informatie kunt u krijgen via info@natuurverenigingzuidwolde.nl.

NB Datum aangepast.

Vrijdag 8 juli 2022 Nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2022 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 5 jaar. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Dinsdag 2 augustus 2022 Zuidwolde: werken in de Vlindertuin op het volkstuincomplex aan de Westerveldseweg in Zuidwolde

NB Datum aangepast.

Vrijdag 5 augustus 2022 Nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2022 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 5 jaar. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Zaterdag 3 september 2022 natuurexcursie onder leiding van Edwin de Weerd naar het Vechtdal   (met onder andere zoeken naar de Sleedoornpage) Verzamelen om 9.00 uur bij Tonckenshuys: Opgave vooraf gewenst via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Dinsdag 6 september 2022 Zuidwolde: werken in de Vlindertuin op het volkstuincomplex aan de Westerveldseweg in Zuidwolde

NB Datum aangepast.

Vrijdag 2 september 2022 Nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2022 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 5 jaar. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Zaterdag 1 oktober 2022, 9.30 uur Zuidwolde bij Tonckenshuys: paddenstoelenexcursie
Onder leiding van Bernhard de Vries gaan we tot ca. 12.00 uur op zoek naar paddenstoelen. Wie vindt de bijzonderste paddenstoel? Welke zijn eetbaar? Wat betekenen paddenstoelen in de natuur? En voor de jeugd is Joop Verburg de gids: Wie vindt de kleinste paddenstoel? En wie de kleurigste? Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Vertrek om 09.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys, Meppelerweg 22, Zuidwolde.

Dinsdag 4 oktober 2022 Zuidwolde: werken in de Vlindertuin op het volkstuincomplex aan de Westerveldseweg in Zuidwolde

NB Datum aangepast.

Vrijdag 14 oktober 2022 Nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2022 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 5 jaar. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Zaterdag 22 oktober 2022. Nacht van de nacht. Start 19.30 uur op parkeerplaats Tonckenshuys, Meppelerweg 22 Zuidwolde. In deze Nacht van de Nacht gaan we nieuwe dingen doen om het belang van het duister duidelijk te maken. Kosten voor deze avond: kinderen gratis en ouders/begeleiders betalen € 2,00 per persoon voor consumptie en organisatie. Iedereen is welkom  maar  opgave vooraf is nodig via info@natuurverenigingzuidwolde.nl . De start is om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het Tonckenshuys. We eindigen omstreeks 21.00 uur en krijgen dan bij Tonckenshuys iets lekkers aangeboden.

Zaterdag 5 november 2022 Natuurwerkdag start 9.00 uur bij de rotonde Ommerweg Zuidwolde
Natuurvereniging Zuidwolde doet mee aan de nationale Natuurwerkdag in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Vanaf  9.00 uur gaan we aan de slag bij de om het heideterrein weer open te maken en opslag te verwijderen. Iedereen die mee wil doen, jong en oud,  is van harte welkom. Heerlijk om samen buiten de handen uit de mouwen te steken en te zien hoe een gebied opknapt van deze onderhoudsbeurt. Wij zorgen voor gereedschap en handschoenen, maar trek zelf stevige kleding en schoeisel aan. We sluiten af om 12.00 uur met stevige soep voor alle medewerkers.

<Naar uitgevoerde activiteiten>