NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Libellen

 

 

Waar vlinders het door allerlei oorzaken tegenwoordig vaak moeilijk hebben en veel soorten afnemen in aantal of zelfs dreigen te verdwijnen, is bij libellen het omgekeerde aan de hand. Het aantal libellen neemt toe evenals het aantal soorten. Libellen zijn te verdelen in twee hoofdgroepen, namelijk de echte libellen (zij houden de vleugels in rust wijd gespreid) en de juffers (die vouwen in rust de vleugels meestal plat tegen elkaar aan.
De Vlinderwerkgroep van de natuurvereniging Zuidwolde houdt zich niet specifiek met libellen bezig, maar onderweg en eenmaal op pad zie je natuurlijk wel van alles. Bijzondere waarnemingen worden dus wel genoteerd en gemeld.
Het zou leuk zijn wanneer en mensen bij zouden komen die zich meer op de libellen willen richten zodat we ook in dat opzicht meer informatie over libellen in eigen woongebied op kunnen bouwen.  
Aanmelding en informatie kan via de coördinator/secretaris van de Vlinderwerkgroep: Joop Verburg, 0528-373131 of via joopverburg@natuurverenigingzuidwolde.nl
Melding van bijzondere soorten kan (zo mogelijk met foto via info@natuurverenigingzuidwolde.nl)

 

 

Voor hulp bij herkenning van de diverse heidelibellen klik op deze link.