Agenda's bevriende Natuurverenigingen

Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten>

Vrijdag 23 juni 2017, 22.00 uur, Bloemberg: 4e Nachtvlinderavondexcursie

De nachtvlinderavonden worden georganiseerd om te ontdekken welke nachtvlindersoorten voorkomen in een gebied. Deze eerste keer gaan we beginnen bij de Vlindertuin. De lamp wordt daarna steeds op een andere plek neergezet. Iedereen is daar welkom. Bij ongunstig weer wordt tijdig aangegeven dat de avond niet doorgaat en zo mogelijk verschuift naar de volgende dag. De volgende data zijn: 31 maart, 28 april, 26 mei, 23 juni, 28 juli, 18 augustus, 22 september en 27 oktober 2017.
Deze avond gaan we naar:  Fam Schweppe, Bloemberg 8 De coördinaten: 220.7 x 518.3. We beginnen deze keer om 22.00 uur.

Dinsdag 4 juli 2017: werkmorgen in de Vlindertuin

Iedere 1e dinsdagmorgen van de maand komen we in de Vlindertuin bij elkaar van 9.00 uur tot 12.00 uur om het noodzakelijke werk in de Vlindertuin te doen. Natuurlijk kijken we ook samen naar wat er rondvliegt en hoe alles groeit. Iedereen is welkom om mee te helpen.

Vrijdag 28 juli 2017, 21.40 uur, Nieuwlande: 5e Nachtvlinderavondexcursie

Deze avond gaan we naar: Nieuwlande, Brugstraat 43 Nieuwlande. bekend. We beginnen deze keer om 21.40 uur.

Dinsdag 1 augustus 2017: werkmorgen in de Vlindertuin

Zondag 6 augustus 2017: Orchideeënexcursie o.l.v. Hans Dekker

12.30 uur verzamelen bij Tonckenshuys en 12.45 uur bij carpool Zuidwoldigerweg Hoogeveen

We gaan deze dag op pad om speciaal te kijken naar de Wespenorchis. Die heeft verschillende verschijningsvormen maar bestaat ook uit verschillende soorten. Wie kan ons daar beter over vertellen dan Hans Dekker. Hij neemt ons mee van Hoogeveen tot aan het Drents-Friese woud.

Opgave verplicht op info@natuurverenigingzuidwolde.nl (i.v.m. beperkt aantal deelnemers).

Vrijdag 18 augustus 2017, 21.00 uur, Veeningen: 6e Nachtvlinderavondexcursie

Deze avond gaan we naar: Veeningen, Oeverweg 2  coordinaten 221.4 x 521.4. We beginnen deze keer om 21.00 uur.

Dinsdag 5 september 2017: werkmorgen in de Vlindertuin

Vrijdag 22 september 2017, 19.40 uur, Bargerveen: 7e Nachtvlinderavondexcursie

Deze avond gaan we naar: Bargerveen  bekend. We beginnen deze keer om 19.40 uur.

Zaterdag 30 september 2017: jaarlijkse paddenstoelenexcursie

Bernhard de Vries laat ons ’s morgens de geheimen van de paddenstoelenwereld zien, ruiken, proeven en beleven. Voor de kinderen is er een speciale gids. Vertrek om 9.30 uur vanaf Tonckenshuys. De excursie duurt tot ca 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft zich niet op te geven.

Dinsdag 3 oktober 2017: werkmorgen in de Vlindertuin

Vrijdag 27 oktober 2017, 19.30 uur, Koekangerveld: 8e Nachtvlinderavondexcursie

Deze avond gaan we naar: Koekangerveld,  Ruinerweg 44 (Koekange) . coordinaten 219.35 x 525.95. We beginnen deze keer om 19.30 uur.

<Naar uitgevoerde activiteiten>