NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

 

Zaterdag 4 november: Landelijke Natuurwerkdag.

Op zaterdag 4 november is de nationale Natuurwerkdag. Overal in het land gaan groepen aan de slag om de natuur een handje te helpen. Vooral opschonen en snoeien zijn belangrijke werkzaamheden. In Zuidwolde wordt die dag door de Natuurvereniging gewerkt aan het Vlinderommetje. Iedereen die mee wil doen, jong en oud, is van harte welkom. We vragen vrijwilligers niet alleen stevige (hand)schoenen te dragen maar ook (zelfgemerkt) gereedschap zoals zagen, kniptangen of een schop mee te nemen. We starten om 9.00 uur bij de overdekte picknickbank bij de haakse bocht aan de Slagendijk. Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Je kunt je opgeven via de mail .

Vridag 17 november: Filmavond 'Onder het maaiveld' .

Deze film is gemaakt in samenwerking met IVN Nederland en is een mooie en belangrijke film die ook in de bioscoop draait. Om de film dichterbij een breed publiek te brengen zorgen wij in samenwerking met IVN en de Ontmoetingskerk dat deze film in Zuidwolde vertoond wordt in de Schakel , de zaal bij de Ontmoetingskerk Hoofdstraat 149 Zuidwolde. Het begint om 20.00 uur, de toegang en de koffie\thee en na afloop een hapje en een drankje is gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Voor meer informatie zie onze website .

Dinsdag 28 november: Onze jaarlijkse film\fotoavond.

Op dinsdag 28 november organiseren we weer onze jaarlijkse foto/filmavond. Heb je leuke foto's gemaakt of een leuk filmpje en wil je dat delen met ons en anderen geef je dan op. Iedereen krijgt ongeveer 10 minuten en dat betekent dat je zo'n 15 tot 20 foto's kunt laten zien of een kort filmpje. We vinden het natuurlijk leuk als je er ook iets bij vertelt. De avond begint om 20.00 uur in de Boerhoorn Zuidwolde en de toegang is gratis. Je kunt je opgeven via de mail of telefonisch op 0528-373131.

Zaterdag 16 december: Feestelijke afsluiting van het Jubileumjaar.

Zaterdag 16 december sluiten we ons Jubileumjaar feestelijk af. We hebben diverse activiteiten: In de middag gaan we op zoek naar eitjes van de Sleedoornpage en rupsen van de Grote Weerschijnvlinder en er is ook een programma voor kinderen in de Boerhoorn wwarbij onder andere een knipkunstenares met de kinderen vlinders gaat knippen. 'S avonds is er een presentatie van Kars Veling van de Vlinderstichting en Annet van Berkel laat een prachtige film over vlinders zien. Voor de avond kun je je opgeven via onze mail .

Uitzending Vroege Vogels over de begraafplaats.

Het programma Vroege Vogels van de VARA/BNN heeft na aanleiding van het boek 'De Stenen Tuin" aandacht besteed aan de natuur in en rondom de begraafplaats van Zuidwolde.Voor wie het gemist heeft kun je het terug zien/luisteren/lezen via deze link .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp